Bu TSH Yakaladım

Daha önce bize çok senaryo varsa, hepsi başlangıç ve bitiş aynı yerde. (Bu biraz uzun, bu yüzden sonuna kadar size yardım etmek için bir fincan kahve yakala oluyor.)

Bu macera ne zaman doktor ofisi olarak kilo alma, aşırı yorgunluk şikayet, saç inceltme sürükleyin başlar, ruhsal değişim, duygu biraz aşağı ve ileri-standart hypothyroid hikaye. Dr Sherlock, eğer şanslı iseniz, bu ipuçlarını alır ve tiroid sorunun test etmeye karar verir.

Ve bu nedenle, ve birkaç test için küçük bir kan vermek bizim senaryolar başlar.

Tiroid kan testi en büyük kahuna bu alçak TSH (tiroid-uyarıcı hormon) test olduğu için, konu burada.

İşte test arkasındaki teori's: Bu ve endokrin sisteminin her bölümü tiroid kontrolünü yapan hipofiz bezi, zaman tiroid hormon yapmak için tiroid bezi söylemek TSH oluşturur.

Eğer pitüiter karar verir • yeterli, daha sipariş sonlandırılır sisteminizde tiroid hormon var. Normal aralığında ve TSH sonuçları arazi.

• Eğer çok fazla tiroid hormonu üreten ettiğiniz herhangi bir TSH kapatma pitüiter desteklediğini ve bu da onu öldürmek için tiroid söyleyen bir faktör dışarı koyar. Bu TSH düşük gelir.

• Eğer hücreleri aracılığıyla yeterli tiroid hormonu yarış yoksa, hipofiz ve görev yapmak için tiroid bezi almak için daha fazla TSH pours. TSH sonuçları arasında herhangi bir yerde göstermek ve stratosfer Normal yüksek.

Bu teori göre, TSH sonuçları bir hızlı bakmak için tiroid kaderi karar verir.

Eğer TSH Normal aralık "within •" sözde siz iyi olursunuz. Sorun, hiç kimse bu "normal aralık" ne olduğunu kabul eder olduğunu. Şansını bir aşırı veya diğer rağmen TSH testi güvenilir değildir, bu nedenle, kim bilir-ancak ev boş olduğunuz anlamına gelmez değil demektir vardır. Siz sorun in işareti uzak olması gerekmez. Örneğin, daha hafif hipotiroidizm kalp hastalığı şansınızı patlar, ama yine de normal aralıkta olabilir. "

Ayrıca, kötü hissediyorum. Yani doktor solicitously bir antidepresan sunuyor. Ve muhtemelen yeterince için kötü hissediyorum. Bu, ancak iyi bir parça değil anlaşma imzalandı olduğunu. Sen doktor değiştirmek ve daha uygun tedavi elde etmeye çalışmak gerekir. Bu altı-yedi doktor-ya da daha fazla gitmek için sıradışı değil önce biri doğru olur.

• Eğer TSH düşükse, doktor size hyperthyroid beyan eder. Belki de, Sherlock. Eğer pitüiter vurmak dışında, hiçbir konuda TSH koşullar üretmek değildir. En concussions ve pitüiter zarar ve harika bir şey yapmak için tiroid söylemek için yeterli geri asla. Yani tiroid ve hiçbir şey bu TSH testi kimsenin ana söyledi. Beri med okul doktorlar düşük TSH sadece hyperthyroidism anlamına gelebilir öğretmek Bu bir sorun oluşturur.

Onlar ağırlık kaybetme hiper şikayetler arasında kesin reddetmek, kalp palpitations, daha önce aşırı sinirlilik, ve bunu neredeyse catatonic hasta. Basit Hypo gelen hiper ayrı da refleksleri kontrol etmek için bilek hazır, ancak doktorlar, herhangi bir daha fazla değildir.

Düşük TSH ve hypothyroid belirtiler ve sözde imkansız birlikte göz önüne alındığında, çapraşık doktor bir antidepresan ilaç için reçete scribbles. Sanki! Bu iyi bir yama düşeni yapmak değildir. Çünkü soğuk varsa sizin bacak bir döküm koyarak gibi.

Peki ya TSH testi meşru düşük? Evet, bir enfeksiyon olabilir. Ve, ben de belirtildiği gibi, test güvenilmez olduğunu. Ya da gerçekten hyperthyroid olabilir. Her durumda, dikkatli tersinmez hyperthyroid tedaviler yer almak öncesine gidin. Alternatif tıp's seçenekler Araştırma tar out. Ve geri dönüşü olmayan şeyler son çare olsun.

Bu arada-ben bu kelimeleri Parmaklarımı dışarı geliyor inanamıyorum size V8 içme suyu hakkında düşünebilirsiniz. Bu etiket üzerinde (doğal lezzet), hangi belirtileri ile yardımcı olacaktır tiroid, düşürmek olacaktır soya içermektedir. Popüler görüş aksine, soya sağlık için önemli bir tehdit olduğunu, ancak V8 yüksek besin değeri vardır ve siz şeyler sıralamak yalnızca kısa bir süre için içki edeceğiz.

• Son olarak, eğer TSH yüksek ise, doktor ve hypothyroid bu sefer, bir antidepresan yerine bir tiroid ilaç için reçete yazmak ilan edecek. Ama çok erken kutlamak yoktur.

Sen Synthroid, levothyroxine veya başka T4 ilaç olan hiçbiri için reçete alırsınız değer tükürmek. Doktorlar, ancak tercih edilen ilaç olarak, gerçekten tek onlar sipariş edeceğiz T4 bakın. Bazıları bu çalışmıyor biliyorum, ama yine de için var.

Neden T4 ilaçlarını işe yaramazsa Explaining uzun, çok uzun bir hikaye, yani sadece sonuçları konuşma olacak veya bunların olmaması.

T4 ilaçlar çok, çok, çok az insan yardımcı olur. Gibi, belki, hiç kimse. Sizin belirtiler, değişmeden devam. Oh, şey olacak çalışın çünkü bu kadar çöp gibi duygu yorgun olduğunuz iyi olur, ama hiçbir şey olmaz.

Yani başka bir test için, doktor kendini geri sürükleyin. İşte bir Catch-22 rears ve çirkin başkanı. Ise T4 tıp için belirtiler için, hiçbirşey yapmaz, bu kan testi normalleştirmeniz gelmez. Sizin TSH zaman T4 ilaçlarını almak, normal olacak. Doktor ince, ancak bir kaç kez doz ayarlamak Mayıs sonunda, herhangi bir kötü, bir antidepresan için bir karar alırsınız duygu şikayet et. Bu, tabii ki, yardımcı olmaz.

Ben ancak sunabilirsiniz umut küçük bir ışın: Doktorlar ve TSH testi iman kaybediyor. Bazı tıp okulları artık öğretmek. O zaman hakkında, ama bugün size yardım etmez.

Ve TSH testi kırk bir Advent önce-birkaç yıl önce, doktorlar belirtiler ele ile tiroid sorunları tedavi, bu yaklaşım da çalışır. Ayrıca geri gün, doktorlar-özdeş zırh yerine sentetik T4 ilaçlarını tiroid ve biyolojik reçete (ki bu TSH testi ile birlikte sahnede) çıktı. Zırh iyi çalıştı. Son derece iyi. Yine de, eğer o sırada bir doktor bulabilirsiniz yapar.

Yani, burada bir öneri: bir antidepresan için ne zaman doktorunuza elinde bir reçete, önce, antidepresan deneyin zırh Tiroid bir deneme için pazarlık çalışın. Ne için acı yanı sıra kaybetmeye var?

Kaynak:TSH Gotcha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder